Opplev Oslo

Oslo er et fantastisk mål for besøkende både fra Norge og utlandet. Her er noen ting man kan oppleve i Oslo:

Munchmuseet

Denne høsten har skulptør Gustav Vigeland vært gjestekurator på Munchmuseet i et pågående prosjekt som tar sikte på å sammenligne Munchs kunstnerskap med seks andre kunstnere. Vigeland+Munch er den første store utstillingen som systematisk sammenligner kunstnerskapene til Vigeland og Munch. Den viser at det også i kunsten finnes flere berøringspunkter mellom de to. Et eksempel er valg av motiver tidlig i kunstnernes karrierer. I tråd med tidens vending mot det indre sjelelivet og sinnets merkelige ganger, jobbet begge med temaer som angst, tvetydig kjærlighet og vår uunngåelige undergang.

Munchmuseet har satt publikumsrekord og passert 250.000 besøkende i år.

– Dette er godt nytt for alle som fortsatt vil ha Munchmuseet på Tøyen, sier bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt).

X-Games

24.-28 februar 2016 er Oslo for første gang vertskap for det spektakulære ekstremsportarrangementet X-Games. For første gang vil X-Games kombinere vinter- og sommeridrett. Vanligvis er disse adskilte i separate X-Games. I tillegg til snowboard og ski blir altså skateboard en del av programmet. Flere topputøvere er allerede bekreftet, og  blant disse finner vi OL- og X-Games-vinner Kelly Clark og de norske X-Games-medaljevinnerne Ståle Sandbech, Kjersti Buaas og Tiril Sjåstad Christiansen.

Snowboarder

I skateboard stiller noen av verdens beste skatere, inkludert Nyjah Huston, Chris Cole og Curren Caples. Konkurransene finner sted på tre arenaer, der to er helt nye. På Tøyen blir det Big Air på ski og snowboard. Skateboardkonkurransene vil foregå i Skur 31 på Filipstad. I tillegg blir det Superpipe på ski og snowboard i Wyllerløypa i Oslo Vinterpark. Dette blir helt klart en fartsfylt uke kommende februar.