Mobiltilbehør og annet som er bra å ha med på reisen

Når grensene åpner igjen, er det mange nordmenn som gjerne vil ut og reise. Sommeren 2021 er det nok først og fremst Norgesferie som gjelder, men om noen måneder går kanskje ferden utenlands. Uansett hvor du skal på ferie, er det greit å ha med seg nyttige ting til mobilen og laptopen. Det er jo ikke sikkert du får tak i alt du trenger på feriestedet.

Ting du trenger til mobilen

Ta deg tid til å gå gjennom tilbehøret du har. Sjekk om alt virker, eller om noe må byttes ut. Kanskje trenger du også noe nytt. Typiske ting du trenger er mobildeksel for å beskytte telefonen, ekstra mobillader, airpods eller høretelefoner og kanskje en powerbank for reservestrøm. Mobilveske eller armbånd kan også være nyttig. Alt dette og mer til finner du på www.skalhuset.no, der du kan se gjennom utvalget i ro og mak og bestemme deg for hva du trenger. Skal du ha med deg laptop, trenger du kanskje også ekstra tilbehør til denne, som ladekabel, adapter og powerbank. USB-kabler er en annen nyttig ting som er lurt å ha i bagasjen.

Fordeler med å handle online

Handler du tilbehør online, får du et stort utvalg samlet på en oversiktlig måte. Du kan ta deg tid til å sammenligne og tenke gjennom hva du helst vil ha. Dessuten slipper du å gå mellom ulike butikker, noe som både er tidkrevende og som kan være ekstra vanskelig mens pandemien pågår. Bestiller du online, får du alt levert hjemme hos deg. Alternativt kan du hente pakken på nærmeste utleveringssted hvis du foretrekker det.

Andre ting det er lurt å ha med

Sommeren 2021 er det lurt å ha med munnbind og håndsprit på reisen. Selv om du bor på et sted med lite smitte, kan det være mer smitte i områdene du besøker. Det kan dessuten oppstå lokale utbrudd mens du er på ferie. Da er det bedre å ha munnbind i bagasjen, i stedet for å måtte gå inn i en butikk og kjøpe det når utbruddet er et faktum. Skal du på Norgesferie er det også lurt å tenke på ekstra klær, for været kan forandre seg fort, spesielt langs kysten eller i fjellet. Det er som regel best å ha med litt for mye enn litt for lite.

Husk kart og kompass

Selv om mobilen din har GPS og karttjenester, må du alltid ha med deg kart og kompass, og vite hvordan du bruker det, når du er på tur i ukjent terreng. Et veikart er også lurt å ha i bilen, for det er ikke sikkert GPS-en fungerer overalt. En GPS kan dessuten lede deg på feil vei, for den forholder seg ikke alltid til den faktiske virkeligheten, spesielt ikke i distriktene. Dersom du kjører deg vill, er det heller ingen skam å spørre om veien. Det er mange som gjerne hjelper deg å finne fram. I tillegg kan kartet vise deg fine turmål som kanskje er mindre kjent og dermed mindre folksomme.